De Wirecard van de Emittent van de Crypto-Kaart zegt het Ontbrekende $2.1B in het ,,Duitse Enron“ Schandaal is.

18. Juni 2020

De vroegere Duitse blue-chip Wirecard heeft gezegd dat een kwart van zijn totale balans ontbreekt nadat „valse kassaldi“ werden verstrekt aan zijn accountant, EY.

In een explosieve verklaringsDonderdag, zei de in München-Gebaseerde kaartuitgever, een totaal van €1.9 miljard ($2.1 miljard) niet kon worden rekenschap gegeven van en dat sommige leden van het bedrijf opzettelijk valse of misleidende verklaringen ,,hadden ingediend om de accountant te misleiden en een verkeerde waarneming van het bestaan van dergelijke contant geldsaldi te creà „ren“.

Wirecard gaf toe dat het boekhoudkundig gat ongeveer een kwart van de totale balans van het bedrijf was.

Wirecard is een voormalig affichekind van de Duitse tech-scene, en is zwaar gecontroleerd op vermeende onregelmatigheden in haar boekhoudpraktijken. Het bedrijf werd vorig jaar beschuldigd van het frauduleus opblazen van verkoop- en winstcijfers, en dat het geld van klanten op geblokkeerde rekeningen gebruikte om de kassaldi op te krikken.

De koers van Wirecard heeft een hoge vlucht genomen. In de perstijd werden de aandelen verhandeld tegen € 36 (~ $ 40), een daling van 70% sinds woensdag. De creditcarduitgever was ooit een van de meest prestigieuze bedrijven in Duitsland, en overtrof zelfs de Bitcoin Future met een marktwaardering van €24,6 miljard ( ~$27,6 miljard) in september 2018.

Lionel Barber, voormalig hoofdredacteur van de Financial Times, zei op Twitter dat Wirecard veranderde in een Duitse versie van het Enron-schandaal.

Wirecard dochter Wirecard Solutions vertakte zich in crypto toen het de uitgever werd van crypto-betaalkaartaanbieders Crypto.com en TenX. Wirecard had ook samengewerkt met TON Labs, het ontwikkelaarshuis achter de blokketen van Telegram. Een rechtbankdocument eiste ook dat Wirecard’s COO deelnam aan de $1.7 miljard tokenverkoop in 2018.

Het is onduidelijk of Crypto.com, dat slechts vorige maand in Europa een betaalkaart uitrolde, van plan is om zijn kaartuitgever om te schakelen. CoinDesk heeft commentaar geleverd, maar was nog niet teruggekeerd in de perstijd.

Wirecard had de publicatie van zijn gecontroleerde jaarrekening al uitgesteld en donderdag zou de definitieve publicatiedatum zijn. Het nieuws van vandaag heeft dit nu voor onbepaalde tijd teruggeschroefd. De vertraging betekent dat de crediteuren vanaf vrijdag tot €2 miljard (~2,2 miljard) aan leningen zullen kunnen trekken.

Het bestuur van Wirecard werkt nu „intensief“ samen met EY „aan een opheldering van de situatie“.

#Bitcoin