Blockstream’s Bitcoin Satellietknooppunt lanceert in Venezuela

29. September 2020

Venezuela’s acceptatie van de cryptocrisis is een indrukwekkende prestatie geweest. Met het oog op een onzekere economische toekomst heeft het land nog meer op crypto moeten vertrouwen. Nu cryptokringen een vaste waarde zijn geworden in de economische omgeving van Venezuela, heeft het land stappen ondernomen om de toegang te verbeteren.

Gemakkelijker betalen voor iedereen

In de laatste grens voor de adoptie van crypto’s had de Venezolaanse regering samengewerkt met blockchain-oplossingenleverancier Blockstream om een Bitcoin-knooppunt op zijn satellietnetwerk te lanceren. In een eerder deze week gepubliceerde blogpost kondigde CryptoBuyer aan dat het met succes een Bitcoin-node in het land had gelanceerd.

De lancering, die CryptoBuyer en Blockstream hebben uitgevoerd, zal het voor de Venezolanen in wezen mogelijk maken om satoshis (de kleinste eenheden van een Bitcoin) over het internet te versturen zonder dat er een betrouwbare verbinding nodig is. Voor mensen in afgelegen gebieden in het hele land betekent dit initiatief dat crypto altijd dichtbij is.

Volgens de blogpost was Cryptobuyer in staat om een satellietknooppunt te lanceren op Blockstream Satellite door middel van een partnerschap met de crypto-trainingsdienst AnibalCrypto. Álvaro Pérez, een Valenciaanse programmeur die ook deelnam aan het project, zei:

„We hebben de hele Bitcoin-blokketen gedownload en hebben de eerste transactie met succes uitgevoerd via een Bitcoin-satellietknoop in ons land op 23 september, vanuit de stad Valencia. We ontvingen bitcoin via de satellietverbinding zonder enige internetverbinding. Het was een moment van grote prestatie.

Jorge Farias, CryptoBuyer’s chief executive, voegde eraan toe dat het project gericht was op het oplossen van financiële inclusieproblemen in de echte wereld voor miljoenen in het land. Het is in lijn met CryptoBuyer’s missie om cryptocurrencies naar meer Venezuelanen te brengen, aangezien het bedrijf al verschillende Bitcoin-automaten en point-of-sale terminals in het hele land heeft geïnstalleerd.

De blogpost voegde eraan toe dat alle partijen meer knooppunten zouden lanceren in Caracas, de hoofdstad van Venezuela, en de zuidelijke staat Bolivar. Geïnteresseerde gebruikers zullen in staat zijn om verbinding te maken met de satellietknooppunten via mesh-netwerken, die al in het hele land worden getest.

Blockstream’s Groundbreaking Satellite Feature

Blockstream Satellite is een echt innovatief product. Door de noodzaak van internetconnectiviteit bij het uitvoeren van cryptotransacties te elimineren, zorgt het ervoor dat mensen toegang hebben tot de functies van de technologie, ongeacht waar ze zich bevinden.

Toen Blockstream de dienst in 2017 lanceerde, legde de CEO van het bedrijf, Adam Back, uit dat het bedrijf het belang van een robuust Bitcoin-netwerk voor bedrijven had begrepen. Het verbeteren van de toegankelijkheid en het verlagen van de kosten zal de adoptie versterken – vooral voor entiteiten in ontwikkelingslanden.

Blockstream Satellite werd gelanceerd in Afrika, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Het werd echter in december 2018 uitgebreid naar de regio Azië-Pacific en bood ondersteuning voor het Lightning Network om de betalingssnelheid en -schaalbaarheid te verbeteren.

De technologie kreeg vorige maand ook een recent cosign van het topuitwisselingsplatform BitMEX. In een blogpost legde de derivatenbeurs uit dat het Bitcoin Satellite had geïmplementeerd om de beveiligings- en transactiefuncties te testen.

„Omdat dit op satellieten gebaseerde systeem het potentieel heeft om de censuurbestendigheidskenmerken van het Bitcoin-netwerk te verbeteren en zich te verdedigen tegen bepaalde vormen van eclipsaanvallen, is het bestaan ervan waarschijnlijk een positieve ontwikkeling,“ legde de uitwisseling in zijn abstracte vorm uit.

BitMEX voegde eraan toe dat het draaien van de node interessant was, en voegde eraan toe dat het zowel functioneel als praktisch was in de toepassing.

#Bitcoin