‚Bitcoin Jesus‘ Roger Ver: krypto kan skape himmel eller helvete

Roger Ver fortalte nylig podcastlyttere at fremtidens overvåking kan svinge i begge veier – men krypto vil ha noe å si.

Mannen kjent som „Bitcoin Jesus“ forklarte på en fersk podcast hvordan krypteringsteknologi enten kan hjelpe eller hindre den voksende overvåkningstilstanden.

kere å sette vår lit til matematikk, snarere enn myndigheter eller foretak

Ver oppfordrer utviklere til å bygge verktøyene som vil gjøre muligheten for påtrengende overvåking til en saga blott.

Mannen kjent som “Bitcoin Jesus”, Roger Ver, la ut sin visjon om himmel og helvete for fremtiden til cryptocurrency-plassen i en nylig podcast-opptreden.

Når han snakket om Follow the White Rabbit- podcasten, fortalte Ver verten Alex Kehaya at nye teknologiske systemer som cryptocurrency kunne svinge skjebnen til personlig suverenitet uansett.

Roger Ver er en vokal Bitcoin Cash-supporter og konsernsjef i Bitcoin.com. Han fikk moniker av „Bitcoin Jesus“ takket være investeringene hans i flere startups i cryptocurrency de første dagene etter at Bitcoin Up ble opprettet.

Med henvisning til vedvarende inntrenginger om borgeres personvern av den amerikanske regjeringen – med hjelp fra selskaper som Apple og Google – sa Verer at cryptocurrency kunne gi informasjonskontroll tilbake til den enkelte.

„Mitt største håp er at disse nye teknologiske systemene vil gjøre det mulig for mennesker å ha mer kontroll over sine egne liv, og mer kontroll over sin egen skjebne, sitt eget privatliv og sin egen informasjon,“ sa Ver til Kehaya.

Ver innrømmer imidlertid at den samme teknologien kan brukes til å utvide overvåkningstilstanden ytterligere. Tross alt, offentlige blockchains etterlater en brødsmulespor av transaksjoner som kan brukes til å overvåke den enkeltes økonomiske transaksjoner.

”Det største marerittet mitt er at det vil være nøyaktig motsatt. Det kan avvikle å være en av disse tingene, og det er opp til oss å finne ut hvilken av disse stiene vi går ned, ”sa Ver. Den kinesiske regjeringen har for eksempel lenge innrømmet sitt ønske om å bruke blockchain for å overvåke innbyggerens samhandling.

Bitcoin Jesus: stole på matematikk, ikke regjeringer

En funksjon ved Bitcoin og andre cryptocururrency er at de ikke krever autoritativ tilsynsmann. I følge Ver er krypteringsteknologien som blockchains førte til for å bli en langt mer pålitelig „autoritet“ enn noe menneskelig element.

Hvordan et Bitcoin dev-hub bygger en fremtid for gratis programvare

Det tok Christopher Allen, en av forfedrene til de moderne kryptografiske protokollene, lenger enn du kanskje trodde å oppdage Bitcoin. Medforfatter av OpenSSL / TLS-protokollen for kryptering …

Kort sagt, Ver tror at matematikk gjør en bedre master enn internettleverandører og myndigheter. Han sa: “Hvis du må stole på at noen ikke vil røpe informasjonen din, fungerer det ikke veldig bra. Så jeg er en mye større tilhenger av å bygge verktøyene – som krypteringsprogramvare – der du ikke trenger å stole på noen. ”

Ver la til: „Du kan stole på reglene i matematikk for å vite at du ikke blir spionert på, heller enn å måtte stole på Internett-leverandøren din, eller stole på at regjeringen din ikke skal spionere på deg.“

Løsningen, sa Ver, er enkel. „La oss bygge verktøyene der du ikke trenger å stole på at andre ikke skal spionere på deg,“ sa han.